UNA MICA D’HISTÒRIA DEL NOSTRE PROJECTE VITIVINÍCOLA

La història de la nostra cooperativa comença l’1 de febrer de 1953 quan un grup de veïns d’Ulldemolins es van reunir i van decidir unir esforços i constituir la Cooperativa Agrícola amb 122 socis i la seva junta rectora, seguint el model cooperatiu que des de principis del segle XX s’anava estenent pel món rural.

Fent els fonaments. Foto de Jaume Espasa Miró.

El mateix any es va comprar el terreny de l’Avinguda Verge de Montserrat  i es va construir l’edifici que actualment encara està en funcionament.  L’any 1954 s’inaugurava, comprant i instal·lant la maquinària del molí d’oli i l’any 1961 es va poder adquirir la primera del celler i construir els cups.

Façana de la cooperativa. Any 1954. Foto de Jaume Espasa Miró.

Des dels anys setanta fins als noranta es fan diverses etapes d’inversions d’ampliació del celler i de compra de maquinària.  Al principi el vi es venia a doll i després ja es va començar a envasar en garrafes.

Entrant la verema els anys seixanta.

L’any 2001, deixem de pertànyer a la DO Tarragona “subzona Falset” per tal de formar part de la DO Montsant, que s’havia acabat de crear i que arrencava amb 28 cellers inscrits. Aquest fet ens fa crear els pilars i s’inicia una nova transformació per a completar tot el cicle productiu construint un nou celler, amb noves adquisicions de maquinària, dipòsits, botes… i apostant per nous vins embotellats i elaboracions diferenciades amb l’ajuda d’un enòleg.

El 2014, veient la trajectòria i reconeixements que els nostres vins anaven rebent any rere any, es va veure la necessitat de fer un nou canvi d’imatge, adequada als temps actuals. I va ser així que van néixer els Vins del Silenci, anomenats així,  ja que Ulldemolins i les vinyes dels nostres viticultors es troben a La Vall del Silenci, entre el Montsant i la Serra La Llena.

Vinya de garnatxa a la Vall del Silenci.

I el 2020 estrenem El Llegat, una col·lecció de vins de petita producció, fets amb molt d’efecte i estima que pretén enaltir la singularitat d’algunes vinyes del territori, així com homenatjar a persones que han ajudat a fer possible, gràcies al seu esforç i dedicació, el projecte vitivinícola de la nostra cooperativa.

Tot aquest recorregut, que ha estat llarg i no ha estat gens fàcil, ens ha permès arribar on som ara, conreant, elaborant, envellint, embotellant i comercialitzant els nostres propis productes, de proximitat, de màxima qualitat, elaborats exclusivament amb el raïm dels nostres socis viticultors.

 

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *